Káva Tchibo Barista nyní nově i instantní

Společnost Tchibo, klíčový hráč v segmentu prémiových káv, kompletuje produktovou řadu Barista a představuje novinku v podobě instantní kávy Tchibo Barista Espresso style a Barista Classic. Tchibo se v uplynulém roce stalo lídrem na českém trhu kávy v objemu i hodnotě a velký podíl na tomto úspěchu nese právě značka Barista. Nová instantní káva Barista Espresso Style je směsí Arabiky a Robusty, je charakteristická svojí plnou chutí s tóny hořké čokolády s oříškovým akcentem. Jemnější Barista Classic je připravená z kávy Robusta a zaujme elegantním aroma s decentním ovocným charakterem. Obě varianty zakoupíte za 199,90 Kč v obchodech Tchibo a e-shopu tchibo.cz. K dostání budou i v široké maloobchodní síti.

„Instantní kávou Barista Espresso style a Barista Classic rozšiřujeme portfolio Barista o další kategorii, kterou chceme oslovit novou skupinu zákazníků. Uvědomujeme si, že segment instantní kávy je na celosvětovém trhu s kávou stále dominantní, činí 60 % všech šálků, a má své příznivce i u nás. Všichni milovníci kvalitní kávy a kávových nápojů si tak nyní mohou dopřát kompletní nabídku řady Barista, tedy kávu zrnkovou, mletou, kapsle a nově i instantní,“ dodává Eva Kotýnková, Corporate Communications Manager společnosti Tchibo.

Povýšili jsme instantní kávu na vyšší úroveň

Hlavní benefit řady Barista spočívá ve velmi pomalém pražení kávových zrn Arabiky a Robusty v tradičních bubnech. Zrnka tak mají dostatek času na rozvinutí harmonie tónů a charakteristické chuti. Při výrobě instantní kávy se káva vyluhuje ve vodě a výsledný koncentrát se vysuší mrazem nebo horkým vzduchem za vzniku drobných kávových granulek. Ty pak zákazník zalije horkou, nikoli však vařící vodou, aby výsledný nápoj neztratil lahodnou chuť, aroma a získal hustou pěnu.

Instantní káva si od 50. let minulého století stále nachází své příznivce především pro svoji nenáročnou přípravu. A kategorie prémiové instantní kávy, navzdory populárním alternativním způsobům její přípravy, meziročně stále roste. Ať už patříte k vyznavačům instantní kávy nebo ne, mít ji doma se vyplatí. Je skvělým základem kávových specialit nejen v tekutém stavu, ale rovněž jako přísada do krémů, těsta nebo šlehačky. V neposlední řadě je instantní káva nejvhodnější pro přípravu oblíbeného letního nápoje frappé.

Osvěžující frappé pro horké letní dny

Do sklenice dejte 2 až 3 lžičky instantní kávy Barista.

Pokud sladíte, přidejte 1 až 2 lžičky cukru a asi 10 polévkových lžic studené vody.

Vyšlehejte hustou pěnu napěňovačem nebo v šejkru.

Vhoďte pár kostek ledu a dolijte studenou vodou, případně mlékem, které může být rovněž našlehané.

Můžete dochutit například šlehačkou.

Frappé podávejte se slámkou nebo lžičkou.

Vychutnejte si vizuální i chuťový zážitek z dokonalého osvěžujícího frappé.

TZ

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *