Čerstvé mikrobylinky a zelenina z pražské farmy HerbaFabrica jsou na dosah – i pro firmy a nejen v létě!

Z první městské farmy HerbaFabrica v Praze-Holešovicích míří povzbudivá zpráva: Čerstvé bylinky nabité vitamíny jsou na dosah po celý rok! A  nemusíte mít zahrádku, ani truhlíky za oknem či na balkóně. HerbaFabrica pěstuje lokální zeleninu a mikrobylinky přímo v oblíbeném Vnitroblocku, kde si je můžete také zakoupit. Výdejní regál stojí hned vedle baru a v něm v recyklovatelných obalech ředkev, hrášek, koriandr, bazalka, salát, slunečnice, petržel, meduňka, rukola…

Městská farma HerbaFabrica začala s pěstováním v holešovickém Vnitroblocku v září  2018 a hned v říjnu se stala vítězem 7. ročníku mezinárodního programu Social Impact Award. Vedle přímého prodeje dodává lokálně vypěstované, čerstvé plodiny také do pražských restaurací a bister a v rámci služby HerbaShare je nabízí do firem jako zdravé občerstvení. HerbaShare regál s lednicí pro uchovávání bylinek a zeleniny si mohou pronajmout také další prodejci, kteří chtějí být o krok napřed a svým zákazníkům potravinu budoucnosti poskytnout už nyní.

Vitamíny putují do firem i coworkingů

HerbaShare funguje velmi jednoduše. HerbaFabrica dodá regál s lednicí, kterou každý týden naplní zdravými plodinami, a firma tak získá atraktivní benefit pro zaměstnance. Vždyť kdo by si nechtěl zpestřit pitný režim, svačinu či oběd čerstvými bylinkami nebo třeba salátem, který dorůstá přímo v kanceláři, díky čemuž je maximálně čerstvý. Mikrobylinky z HerbaFabrica s náloží vitamínů posilují imunitu, přispívají ke snížení hladiny stresu, pomáhají předcházet vzniku cukrovky a srdečních onemocnění. A navíc, zdravá strava podporuje produktivitu až o 20 %.

Co jsou vlastně mikrobylinky?

Jde o výhonky rostlin ze semínek dorůstající do maximální výšky 10 centimetrů. Superpotravina, která se výborně kombinuje. Pro představu, 100 gramů klíčků ředkve obsahuje stejné množství vitamínů A a C jako 1 900 gramů vzrostlých ředkviček. Plodiny se pěstují v prostorově úsporných hydroponických kontejnerech, zásadně bez pesticidů. V moderními technologiemi kontrolovaném prostředí se jim dostává přesně tolik vody a živin, kolik potřebují. Díky tomu si po celý rok zachovávají výraznou chuť a vysoký obsah vitamínů. V HerbaFabrica je tedy stále slunečno a bylinky mají ty nejlepší podmínky k růstu, i když farma sídlí v nevyužitém sklepě.

Více na www.herbafabrica.com

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *