Kláštorná Kalcia dobyla český trh

Abyste se udrželi zdraví, aktivní a plní energie, nezapomínejte na svůj pitný režim. Po čem ideálně sáhnout během babího léta a nastupujícího podzimu? Volte vodu!

Voda je základem všech procesů probíhajících v těle: usnadňuje trávení, odplavuje z těla toxiny a nakopne i lymfatický systém. Dostatek vody po ruce pomůže zahnat první pocity hladu a budete mít víc energie na sport, turistiku i práci na zahradě. Když naopak pít zapomenete, odrazí se to (negativně) na vaší náladě a soustředění.

Minerální voda vám pak spolu se splněním pitného režimu pomůže doplnit i pocením a námahou ztracené minerální látky, třeba vápník. Jeho zdrojem je například letošní novinka na českém trhu Kláštorná Kalcia, minerální voda s obsahem vápníku. „Vápník přispívá k normální činnosti svalů a je třeba i pro udržení normálního stavu kostí a zubů. Organismus si však vápník sám nevytváří, je proto nezbytné přijímat ho různorodou a vyváženou stravou doplněnou i vhodným pitným režimem,“ uvádí MUDr. Václava Kunová ze Společnosti pro výživu.

Proč minerální vodu s vápníkem?
Vápník tvoří až 1,5 % hmotnosti lidského těla a je také jedním ze základních stavebních prvků všech buněk. Při náročných fyzických aktivitách přitom můžete ztratit až 400 miligramů vápníku, pamatujte proto na jeho pravidelné doplňování.
Minerální voda Kláštorná Kalcia pochází z jednoho z nejkvalitnějších pramenů na Slovensku a je přírodním zdrojem vápníku. Díky vápencovému podloží v Kláštoře pod Znievom, kde vyvěrá z hloubky 231 metrů, je její celková mineralizace 1 840 mg/l s obsahem vápníku 287 mg/l. Aktuálně je dostupná 1,5l a 0,5l lahvi, v jemně perlivé a perlivé verzi. Minerální vodu Kláštorná Kalcia najdete v obchodech v designové modré lahvi vyrobené ze 100% rPET.

www.klastorna.cz

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *