SEGAFREDO STORIA: káva z Hondurasu vyprávějící příběh celého dodavatelského řetězce

Společnost Segafredo Zanetti představuje SEGAFREDO STORIA, nový produkt, který využívá technologii „blockchainu“ k vyprávění celého kávového příběhu od pěstování až po samotný šálek kávy.

100% transparentnost a sledovatelnost

Segafredo STORIA je zcela nový produkt, který spotřebitele provede celým svým příběhem, od pěstování, pražení, zpracování atd. Pomocí QR kódu na balení se může zákazník ponořit do světa Segafredo STORIA, dozvědět se vše o produktu a jeho historii, přesném původu, odrůdě, době výsadby a sklizně, přepravy, pražení a balení. Zjistíte nejen jaké sociální projekty probíhají v zemi původu, ale dozvíte se také o aktivitách udržitelného rozvoje v daném kraji.

Přehled o všech oblastech je získán díky platformě „Farmer Connect“, podporované IBM Blockchain, která je k dispozici také prostřednictvím QR kódu na obalu. Vychutnat si šálek kávy Segafredo STORIA neznamená tedy jen výběr produktu nejlepší kvality, ale je také otázkou, kdo konktrétně se podílel na procesu výroby a za jakých podmínek. Segafredo STORIA seznamuje zákazníky s celým svým příběhem, historií, konkrétními osobami, zkrátka propojí všechny účastníky od farmářů až po konzumenty kávy.

Segafredo STORIA s příběhem

Společnost Segafredo Zanetti se rozhodla pro kompletní transparentnost pomocí technologie „blockchain“. Jedná se o nejbezpečnější certifikovaný způsob, jak zajistit úplnou sledovatelnost v celém dodavatelském řetězci, kde každý účastník procesu zadá své informace do veřejného rejstříku. Výsledkem je celkový obraz, který propojí částečná data, která jsou distribuována a celosvětově šifrována, a jsou tak zabezpečena před zneužitím. Podrobnosti jsou ale k dispozici všem a mohou být sdíleny bezpečným způsobem.

„Můžete si představit, že blockchainová technologie je jako „balení kufru“. Každý účastník dodavatelského řetězce si zabalí svou část. Další vidí, co je již v kufru, ale nemůže nic odstranit ani změnit, pouze přidat svoji část, svůj příspěvek, a pak to předat dál. Nakonec jsou shromážděny všechny podrobnosti a výrobek je 100% sledovatelný a transparentní
pro všechny,“
vysvětluje Petra Knapová, Marketing Manager CZ&SK ze Segafredo Zanetti CR.

Rodinná společnost Segafredo Zanetti se zavázala díky STORIA k transparentnosti, udržitelnosti a dodržování spravedlivých pracovních podmínek. Obal kávy STORIA zdobí fotografie lidí, kteří se skutečně podílejí na její tvorbě – od Hondurasu, oblasti, ze které káva pochází, po Finsko, kde je káva pražena ve vlastní pražírně.

Segafredo STORIA: jednodruhová káva, s certifikací Bio- a RFA

Segafredo STORIA je prémiová káva, která se skládá ze 100% zrn Arabica. Ta se sklízejí v nadmořské výšce 1400 až 1600 metrů. Směs obsahuje odrůdy jako Catuai, Typica a Lempira, které se obvykle praží ve stylu italského způsobu pražení. Pokud jde o chuť, znalci se mohou těšit na kávu s ovocnými tóny a příjemnou kyselostí.

Segafredo STORIA spolupracuje s 51 pěstiteli kávy, pocházejících z honduraských oblastí Lempira a Intibuca. Segafredo v Hondurasu již několik let podporuje mnoho místních iniciativ, které zajišťují větší udržitelnost a kvalitu v terénu, spravedlivé odměňování, vyšší úroveň vzdělání a lepší kvalitu života farmářů.

Jedinečný zážitek a velký krok vpřed v rámci transparentnosti výrobního procesu

Massimo Zanetti, zakladatel a předseda skupiny Massimo Zanetti Beverage Group, do které Segafredo Zanetti patří, o projektu Segafredo STORIA říká: „Chceme našim zákazníkům nabídnout jedinečný a vynikající zážitek strávený nad šálkem kávy, ve kterém se zrcadlí naše vášeň, odhodlání a odborné znalosti. Díky sledovací platformě IBM Blockchain „Farmer Connect“ dnes děláme velký krok vpřed v transparentnosti našeho globálního dodavatelského řetězce a v tom, jak jej můžeme ukázat našim zákazníkům. Chceme tak zlepšit naši spolupráci a sdílené know-how v celém dodavatelském řetězci kávy a zvýšit náš vliv na vývoj udržitelných produktů.“

Segafredo STORIA je k dispozici v těchto baleních:

  • 1000 g zrnková káva
  • 500 g zrnková káva
  • 250 g mletá káva
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *