Diageo rozšiřuje své partnerství se Stock Spirits Group v České republice

Společnost Diageo, světová jednička v segmentu prémiových nápojů, výrobce Captain Morgan, Johnnie Walker, Smirnoff a Baileys, se rozhodla v souladu se svou tržní strategií konsolidovat svou distribuční strukturu v České republice. Od března 2021 bude celé portfolio klíčových značek Diageo a luxusního portfolia „Reserve“ distribuovat společnost Stock Spirits Group, přední výrobce a distributor značkových lihovin a likérů ve střední a východní Evropě. Stock je partnerem firmy Diageo na českém trhu už od roku 2014. Důsledkem tohoto rozhodnutí bude ukončení spolupráce se společností Ultra Premium Brands v rámci značek portfolia „Reserve“ k 28. únoru 2021.

„Jsme nadšeni, že můžeme pokračovat a rozšířit naše partnerství se společností Stock Spirits Group v České republice. V loňském roce jsme zahájili novou éru firmy Diageo a upravili jsme tržní strukturu pro střední a východní Evropu s ambicí stát se silnější a získat významnější podíl na trhu. Za posledních šest let společnost Stock Plzeň-Božkov prokázala, že má ty nejlepší předpoklady a znalosti trhu, aby nás podpořila při dosahování našich cílů,“ řekl Michael Holm, výkonný ředitel Diageo Eastern Europe.

 „Jsme hrdí na stávající spoluprací Stock Spirits Group s Diageo v České republice a máme velkou radost, že můžeme tuto spolupráci ještě více posílit a stát se výhradním distributorem celého portfolia lihovin společnosti Diageo v České republice,“ řekl Miroslaw Stachowicz, Chief Executive Officer Stock Spirits Group.

„Premiumizace byla před covid krizí a věříme, že bude i v budoucnu klíčovým trendem nejen v HoReCa segmentu a proto jsme rádi, že můžeme obohatit naše portfolio o značky Zacapa, Tanqueray, Bulleit a další. Velice si vážíme partnerství a důvěry společnosti Diageo a těšíme se, že budeme moci tyto skvělé značky rozvíjet a růst společně“ dodává k nové fázi spolupráce Jan Havlis, generální ředitel Stock Plzeň-Božkov, české pobočky mezinárodní skupiny Stock Spirits Group.

Stock Plzeň-Božkov distribuuje zásadní část portfolia značek Diageo již od roku 2014. Týká se to například značek Captain Morgan, Johnnie Walker nebo Baileys. Stock Plzeň-Božkov se tak stane výhradním distributorem všech značek lihovin Diageo v České republice.

TZ

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *