Veselé Velikonoce s Kauflandem

I letošní oslava Velikonoc se neobejde bez oblíbených tradičních zvyků a symbolů, jako jsou pomlázky, malovaná vajíčka… a hlavně dobré jídlo. Vše, co potřebujete, najdete na jednom místě v prodejnách Kaufland, navíc za skvělé ceny a také maximálně hygienicky. Co by nemělo na svátečním stole chybět?

 

Šťavnaté uzené

Velikonoční nádivka je tradiční lahůdka a neměla by chybět na žádném stole. Skvělou chuť jí dodá uzené. Kaufland vyrábí uzená masa pod značkou K-Mistři od fochu z Modletic! ve vlastním masozávodě u Prahy. Obsahují minimálně 90 % masa, jsou vyrobena podle Českých cechovních norem, uzena na bukových štěpkách a neobsahují zvýrazňovače chuti. V loňském roce díky své lahodné chuti a šťavnatosti získala ocenění „Česká chuťovka“.

Uzená vepřová kýta – 229,90 Kč/kg

Uzené vepřové ramínko – 119,90 Kč/kg

Uzené koleno z kýty – 119,90 Kč/kg

 

Nebojte se jehněčího

Jehněčí maso se pomalu navrací na český stůl. Je to maso nutričně hodnotné, a navíc dobře stravitelné. Obsahuje méně tuku, železo, zinek, vitamíny D a B, je skvělým zdrojem kvalitních bílkovin a má výraznější chuť. Naši předkové moc dobře věděli, proč se právě tento druh masa objevoval na velikonoční tabuli nejčastěji.

Pokud se v jehněčím mase příliš neorientujete, máme pro vás tip. V Kauflandu najdete připravenou roládu z plece prémiového irského plemene. Stačí přidat vaše oblíbené koření a vložit do trouby.

Irská jehněčí rolovaná plec – 269,90 Kč/kg

 

Živé pomlázky

Stejně jako beránek patří k Velikonocům pomlázky. Každá žena by měla být vyšlehána, aby zůstala zdravá a plná síly. V Kauflandu pořídíte tradiční ručně pletené pomlázky z vrbového proutí dokonce ve třech velikostech. V letošní nabídce nechybí ani rostoucí zapletené pomlázky v květináči a další velikonoční květinové dekorace, které oživí sváteční výzdobu.

Vrba jíva (⌀ 15 cm) – 219,90 Kč

Kalanchoe ve velikonočním obalu – 59,90 Kč

 

 

Není vejce jako vejce

Velikonoce se blíží. Pokud chcete pro koledníky nebo do těsta beránků ta nejkvalitnější vejce, sáhněte po těch z volného výběhu, například od dodavatele Statek Dvořák. Spokojené slepičky z projektu „Ujíždíme na trávě“ se každý týden i se svým pojízdným kurníkem přestěhují o kousek dál za zelenou trávou, a po celý rok tak žijí v přirozeném prostředí. Obchodní řetězec Kaufland nabízí ve stálém sortimentu již nyní téměř 2/3 vajec z podestýlkových chovů, volných výběhů nebo od bio producentů. Nejpozději v roce 2025 vyřadí vejce z klecových chovů ze sortimentu úplně.

Vejce z volného výběhu, Statek Dvořák – 59,90 Kč/6 ks

 

Fairtrade čokoláda pro koledníky

Kaufland dlouhodobě spolupracuje s platformou Fairtrade. V loňském roce byl třetím největším prodejcem fairtradového kakaa, jak uvádějí statistiky Fairtrade Česko a Slovensko, z.s. Prodal cukrovinky z 294 tun kakaových bobů, což představuje meziroční nárůst o 89 procent. Kakao využívá v různých druzích čokolád, sušenek, čokoládových pomazánek i zmrzlin privátních značek K-Classic, K-Bio nebo luxusní řadě K-Favourites.

Čokolády fairtrade K-Classic – 32,90 Kč/200 g

Maximálně hygienické nakupování

Nejnovější technologie usnadňují nakupování. S aplikací Kaufland ve vašem chytrém telefonu můžete využívat službu K-Scan. Jednotlivé položky jednoduše naskenujete do svého mobilu a rovnou vložíte do nákupní tašky. Celý nákup pak pohodlně zaplatíte u samoobslužné pokladny, aniž byste museli zboží znovu vykládat na pokladní pás. Služba K-Scan zjednoduší a urychlí vaše nakupování. V současné době ji můžete využít na 37 prodejnách, ale postupně se rozšiřuje i na další prodejny.

 

Vše, co potřebujete na slavnostní velikonoční tabuli, najdete v Kauflandu, navíc za skvělé ceny. Tak Hody, hody doprovody…

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *