Holba Sváteční horský ležák pro mimořádné chvíle

Předvánoční dárek pro milovníky pěnivého moku nadělila Holba všem, kdo si libují ve výrazné hořkosti za studena chmeleného piva. Sváteční horský ležák přináší divokost i romantiku jesenické přírody na sváteční tabuli i pro chvíle, které si chcete vychutnat jednoduše bez příprav.

Pro sváteční příležitosti přichystal hanušovický mistr sládek neobyčejný 12,5% ležák vyrobený tradičními pivovarskými postupy. Holba Sváteční horský ležák byl navíc korunován studeným chmelením, které se využívá pro zvýraznění chmelové vůně. Jeho recepturu vyladil k dokonalosti místní sládek Luděk Reichl, mistr pivovarského umění. „Holbu Sváteční horský ležák dochmelujeme za studena. Tím docílíme zvýraznění vůně chmelu. Perfektně se tak podtrhne chmelové aroma a ležák, který má značně vysokou intenzitu hořkosti s drsnějším charakterem a dlouhým dozníváním, se díky tomu příjemně zjemní,“ popisuje netradiční metodu Luděk Reichl.

Vydatně chmelený ležák s jiskrou

Sváteční horský ležák s 5,1 % alkoholu vás naláká jantarovou barvou, sněhově-bílou hustou pěnou a výraznou hořkostí (40 EBU), kterou zjemňuje lehký ovocný nádech. Jiskrný a svěží základ dodává Svátečnímu horskému ležáku od Holby nejen regionální tršický chmel a vyhlášený slad z moravských ječmenů, ale také čistá horská voda z místního vrtu ze samotného srdce hanušovického pivovaru.

Sváteční horský ležák od Holby můžete od 24. listopadu objednat na čepu v hospodách a restauracích, nebo je k dostání na doma v několika variantách balení: 15, 30 a 50KEG sudy, multipack balení (6×0,5l láhev) + dárek exkluzivní džbánek 0,5 l a také coby dárkový tubus s 0,75l lahví s patentním uzávěrem. Holbu Sváteční horský ležák koupíte ve vybraných obchodech, řetězcích i ve značkové prodejně v Hanušovicích. Vychutnejte si vánoční Jeseníky s Holbou Sváteční horský ležák.

Společnost Pivovary CZ Group a.s. má v portfoliu pivovary značek Holba, Litovel a Zubr.  Pivovary patří mezi tradiční české výrobce piv působící především na Moravě. K výrobě piva používají kvalitní regionální suroviny a ve výrobě se využívá tradiční klasická technologie, kdy hlavní kvašení probíhá v otevřených kvasných kádích a pivo následně dlouho zraje v ležáckém sklepě. Roční výstav skupiny se dlouhodobě pohybuje okolo 700 tis. hl, přičemž téměř třetina produkce směřuje na zahraniční trhy. Piva společnosti Pivovary CZ Group a. s patří dlouhodobě mezi nejúspěšnější oceňovaná piva v ČR. Každoročně se umisťují na předních příčkách prestižních degustačních pivovarských soutěží jako je České pivo organizované Českým svazem pivovarů a sladoven, nebo PIVEX.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *